Met de Berlingo naar de Bergen
Door: biancaenton
Blijf op de hoogte en volg Ton
15 Juni 2011 | Spanje, Cosgaya
Vandaag zijn we vertrokken naar het vliegveld van Bilbao waar we onze wagen hebben opgehaald. We hadden een Citroentje C4 besteld maar een Citroentje Berlingo gekregen. Op zich ideaal, goed overzicht en al onze bagage is uit het zicht. Het is wel een lelijke auto maar ach wij zelf compenseren veel.
De eerste geplande tussenstop was Santander, ik zeg gepland omdat we er uiteindelijk niet gestopt zijn. Het is een mooie badplaats maar dat is dan ook alles dus zijn we doorgekacheld richting Comillas. Dit is een prachtig stadje aan de kust waar Gaudi zijn paleisje 'El Capricho' heeft gepland. In Comillas kwamen wij echter tot de afschuwelijke ontdekking dat Bianca bij het verwisselen van de batterijen van onze GPS het micro-SD (jammer dat het geen Marco-SD kaartjes zijn anders had ze het wel gezien) heeft verloren. In Comillas hadden we dus alleen ons eigen richtingsgevoel, niet best dus.
In Comillas hebben we eerst El Capricho bezocht wat erg mooi was, daarna hebben we geluncht en een gotisch paleis in dit plaatsje bezocht, het was prachtig, naast het paleis stond een mooie kerk en je had een uitzicht op de universiteit. Comillas is zeker een aanrader.
Vanuti Comillas moesten we nog anderhalf uur rijden naar Cosgaya waar het hotel van de beer (Hotel del Oso) ligt. Dit was een prachtige weg maar wel met 17.134 bochten. Het duurde dus ff. Het hotel hier ligt prachtig en we hebben op het terras een heerlijk pilsje en wijntje gedronken. Tevens heb ik mijn micro-SD-kaartje uit Blackberry gehaald en daar weer nieuwe kaarten op gezet. We zijn dus weer richting-proof. Is zeker belangrijk als we morgen een wandeling in de bergen willen gaan maken. Nu gaan we lekker douchen want om half 9 gaat hier het restaurant open. Ik lus wel een halve beer dus hopelijk doet het restaurant haar naam eer aan.
Un saludo cordial!
Ton & Bianca
15 Juni 2011 - 19:10
Willem & Yvon:
Wederom leuk verhaal en top foto's! Jullie moeten blij zijn met die Berlingo, toch erg fijn om al die nieuwe jurkjes van Bianca mee te kunnen vervoeren... -
15 Juni 2011 - 19:46
Meinke & Bart:
Leuke verhalen! Fijne vakantie nog! -
16 Juni 2011 - 05:42
Gijs:
Een beetje een oude lullenbak....maar daar voelen jullie je vast in thuis!!
Groet Gijs en ook van Jolijn en Sem -
16 Juni 2011 - 09:46
Marja, Jeff En Kids:
Hey,
een opwaardering via Sunny Cars dus?
Ha ha, het is toch een grotere auto als geboekt!
Leuke foto's!
groetjes marja -
16 Juni 2011 - 20:35
Roy En Olga:
Hola! Ziet er mooi en heerlijk uit! Schattig paleisje van Gaudi... Fijn dat jullie ervan genieten en ga daar vooral mee door!