Luxe in Leon - Reisverslag uit León, Spanje van Ton Tilburg - WaarBenJij.nu Luxe in Leon - Reisverslag uit León, Spanje van Ton Tilburg - WaarBenJij.nu

Luxe in Leon

Door: biancaenton

Blijf op de hoogte en volg Ton

24 Juni 2011 | Spanje, León

De overgang was behoorlijk groot, van een gezellige hoeve naar een prachtig grote Parador. Een parador is een historisch gebouw dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel. Ons Parador in Leon is een klooster waar hotelkamers in zijn gebouwd. Het is een prachtig gebouw dat goed bewaard is gebleven. Onze kamer is supergroot met een balkon en ligt in een gang die langer is dan 100 meter. Het is superdeluxe (5 sterren) en wij genieten er zeker van.

Gisteren was het plan dat we onderweg van Santiago de Compostela naar Leon nog 2x zouden stoppen, 1x in Ponferrada voor een Tempelierskasteel en 1x in Astorga voor het Bischoppelijk paleis dat ontworpen is door Gaudi. Helaas voor ons hebben ze het Tempelierskasteel in Ponferrada tijdelijk verstopt dus verder als een plaspauze zijn we daar niet gekomen. Astorga hebben we wel bezocht, dit is een mooi stadje met een typisch Gaudi paleis en een mooie kathedraal.

In Leon hebben we het centrum bezocht dat een kilometer van de Parador af zit, zeker de kathedraal is prachtig. Na de kathedraal in Chartres zijn in dit gebouw de meeste glas in lood ramen te vinden. Ook in Leon staat een paleis van Gaudi, het lijkt erg op het paleis in Astorga en is zeker de moeite waard. 's-Avonds hebben we heerlijk gegeten in de tuin van de Parador, we zaten er prachtig.

Omdat er feesten zijn ivm San Juan is het een drukke boel rond onze Parador, gisterenavond was er volop vuurwerk en een concert van een Spaanse bekende artiest die het blijkbaar tot half 3 vol hield. Bianca helaas ook. Ik had mijn oordopjes in (Bianca vindt die niet fijn zitten, tactisch niet slim) en heb er na 12 uur weinig meer van gemerkt.

Vanmorgen hebben we een vorstelijk ontbijt gehad. We werden al onthaald in de ontbijtruimte door 3 fotomodellen die gastvrouw zijn maar helaas houdt dat alleen in dat ze je naar je tafeltje leiden. Bij het ontbijt had je zo'n beetje keuze uit alles en dat hebben we dan ook genomen. Heerlijk. Vandaag hebben we de stadstour van gisteren nog eens
dunnetjes over gedaan. Leuk om te zien was een wielerwedstrijd voor kinderen die erg enthousiast aan het racen waren.

Morgen vertrekken we richting de Rioja streek waar we zullen zitten in het plaatsje Laguardia. We zitten daar op een wijnboerderij dus we zijn weer heel benieuwd.

Hasta luego,

Bianca en Ton

• 25 Juni 2011 - 10:50

Mam:

Hey Ton en Bianca.
    Wat een luxe. Fijn dat jullie zo genieten.
    Hier is alles oke. Een bui vandaag maar morgen begint de zomer is beloofd.
    Groetjes van ons pap en mij en nog veel plezier.

• 26 Juni 2011 - 07:01

Jaco En Anke:

Hoi Ton en Bianca,

Van de luxe in Leon naar een wijnboerderij dat is niet verkeerd!!
    Geniet er lekker van en we zien jullie volgende week weer.

Groet,
    Jaco en Anke